
Så här gör man:
- Grovhacka en lök och två vitlöksklyftor
- Fräs tillsammans med två smulade grönsaksbuljongtärningar
- Tillsätt fryst spenat (jag tog 5 klumpar om ca 7x5x4 cm) och fräs med några minuter (gör inget om det inte tinar)
- Häll på 1-2 liter kokande vatten (om du är lat som jag och vill att det ska gå snabbt alltså, annars kan du hälla på kallt vatten och vänta på att det kokar upp). Vattenmängd får man känna av beroende på vilken konsistens som önskas på soppan
- Tillsätt 3-4 msk creme fraiche
- Krydda! Jag tillsatte lite timjan, lite mald spiskummin och lite kardemumma, det fungerade
- Låt koka ihop ca 10 minuter
- Om du har använt hel fryst bladspenat så mixar du även soppan innan den äts
- Färdigt! Att servera med tex stekt fisk eller äggmacka och en klick creme fraiche. Njut!
Denna brukar jag göra! Den är supergod! :)
SvaraRaderaAh verkligen!? Hur kryddar du? Skulle behova lite tips for tyckte det var svart att veta.
SvaraRadera