tisdag 6 februari 2018

Förkyld

Vår lilla docka är lite förkyld. Inte speciellt mycket än så länge men tillräckligt för att hon inte ska kunna andas bra genom näsan när hon ligger ned. Natten var med andra ord en utmaning. Fram till klockan tio sov hon bra, sen började det och mellan tio och tolv kunde hon inte sova alls. Försökte ha henne sovande på min arm men det gick inte alls, nu när hon har vant sig vid att sova i sin egen säng tyckte hon bara det var jättekonstigt. Vid klockan tolv insåg vi att vi skulle bli tvungna att göra rent hennes näsa om det skulle finnas någon chans till sömn. Vi tände alltså lampan vilket såklart ledde till förvirring hos Skruttan. Och det var väl halvpopulärt att få in koksaltlösning i näsan om man säger så. Det hela slutade med att jag fick amma henne för att lugna ner. Sedan somnade hon tillslut i sin säng i alla fall. Jag gick in och sov hos Theo för att undvika att han skulle väcka oss också, han drömmer mycket mardrömmar och vaknar minst 2ggr per natt, och Fer stannade med Lunis. Hon vaknade ett otal gånger innan morgonen men somnade om igen då hon fick nappen.

Hur gör man när bebis är förkyld egentligen? Vi har försökt höja huvudändan på sängen men hon snurrar ju runt som en helikopter i sängen på natten så gör man det så är det ju väldigt troligt att hon hamnar med huvudet nedåt istället. Och att skölja rent näsan ja det ger ju ca 1 timme sömn men sen blir det ju stopp igen. Hon som sov så bra. Trodde att hon skulle kunna sova sig igenom det här lite bättre faktiskt. Nu sover hon siesta i alla fall Skruttan.

Hon är för övrigt förstoppad igen! Fast jag gav Forlax. Lilla gumman hon är så känslig i sin lilla mage. Ska försöka ny gröt ikväll så får vi se om det kanske fungerar bättre.

Böcker är det nya populära, hon blir så glad!

Fast så måste man ju smaka på dem såklart. Allt ska in i munnen, speciellt papper, hon älskar papper, jag förstår inte


Nyklippt, nya glasögon och ny jacka, min fina kille

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar