tisdag 12 juli 2011

Somnbrist

Fy jag ar sa trott. Jag kan namligen inte sova. Alltsa, problemet ar inte att jag inte ger mig sjalv tillrackligt med tid for att sova, det gor jag, gar och lagger mig vid elva-tiden pa kvallen redan. Och jag somnar utan nagra storre problem. Men det ar sedan problemen borjar. VARJE natt vaknar jag vid tva-tiden, vet inte riktigt varfor men jag har alltid dromt nagot precis innan, och ar pigg och redo att ga upp. Efter drygt tva timmars somn... Sa VARJE natt vid tva-tiden gar jag upp en svang, dricker lite mjolk, forsoker gora det hela lite trevligt for att det inte ska kannas alltfor trakigt att vakna mitt i natten, och sedan forsoker jag somna om igen. Detta ar lite svarare for det ar ganska sa varmt just nu...Men ja tillslut somnar jag i alla fall, bara for att fyra timmar senare, vid sex-tiden, vakna av att jag dromt antingen en ren mardrom eller bara en jobbig drom. Drommandet gor att jag definitivt inte har nagon lust att forsoka fortsatta sova nar jag da vaknar utan jag gar upp. Slutnota somn = drygt sex timmar med dalig kvalite... Det fungerar ett tag men nu borjar det kannas. Jag orkar mindre pa gymmet, jag ar allmant irriterad, jag far svart att koncentrera mig, ja det ar inte sa bra helt enkelt. Nu ar det inte lika daligt alla dagar, ibland sover jag battre, men igar natt var riktigt dalig och det ar darfor jag ar helt slut idag. Somnade vid midnatt, vaknade vid tva, somnade om vid kvart over tva och vaknade igen strax innan klockan sex. Suck...

Ja ja, det har ar i alla fall en kort vecka. Bara idag och en dag till kvar att jobba och sedan ska jag vara ledig och ta det lugnt i fyra dagar. Skont! :)

1 kommentar:

  1. vad jobbigt att du sover dåligt :( hoppas att det ordnar sig för dig med sömnen :)

    jag läste en bra bok om mindfulness och där stod det om hur man kan få ordning på sin sömn med hjälp av just mindfulness. jag minns inte titeln just nu, men om du vill kan jag ta reda på det? det är en pocketbok.

    vill även tacka dig för din kommentar, den gjorde mig jätteglad! vad kul att du finner inspiration på min blogg <3 det värmde ska du veta. tveka inte att säga till om det är något speciellt recept du letar efter.

    ta hand om dig och ha en fortsatt bra dag och vecka! kramar

    SvaraRadera