Hittade ett nytt användningsområde för min favoritingrediens keso igår. Skulle laga brunch och ville göra en lite mer matig omelett och testade därför att även blanda i keso i omelettsmeten. Fungerade jättebra och blev den godaste omelett jag någonsin gjort (och ätit faktiskt). Så här gjorde jag:
Blanda:
- Fyra ägg
- Drygt 100 gram keso
- Ett par matskedar mjölk
- Salt efter smak
Häll i panna och stek tills botten har stelnat och ytan bara har lite krämighet kvar. Lägg då på:
- En bit paprika i små kuber
- Skinka i små bitar
- Ett par nävar riven emmentalost
Lägg på ett lock och låt stå på ettan några minuter så att osten börjar smälta. Vik sedan omeletten (vilket får osten att smälta ytterligare) och servera. Mums!
Vilket bra recept! Det ska jag verkligen testa!
SvaraRaderaHoppas du kommer tycka om det!
SvaraRaderaHåller med - absolut godaste omeletten :)
SvaraRadera