tisdag 24 juli 2012

Vit kladdkaka

Nagot som jag bakade for ett tag sedan och tyvarr inte forevigade med mer an denna bild som ju snarare visar muffinsen i forgrunden var vit kladdkaka vilket ni i alla fall kan skymta i bakgrunden. Bilden gor inte kakan rattvisa for denna kaka ja den ar riktigt riktigt god och kan med fordel serveras tillsammans med lite jordgubbar och kivi alternativt skivad lime (for dekorationen) samt vaniljglass men detta ar inte nodvandigt. Aven om man inte tycker om kladdkaka (ja jag pratar med dig mamma) sa kommer man tycka om den har kakan det kan jag nastan lova! Receptet ar hamtat fran den fina bloggen Baktokig.

Till en kaka, ca 12 bitar:
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl (90 gram)
Saft av en lime (ca 2 msk) och skal av en halv (ca 3/4 tsk(limen kan bytas ut mot en citron)

Smör och kokosflingor till formen

Vaniljglass och bär till servering

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort den från plattan Bryt den vita chokladen i bitar och lägg ned i samma kastrull och rör tills chokladen smält.
2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, saft och skal av limefrukten.
3. Rör ned smör och chokladblandningen i smeten.
4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll ned smeten i formen och sätt in längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
5. Låt svalna och vila i kylskåp fram tills servering. Garnera genom att pudra över florsocker och toppa sedan med några jordgubbar. 

Och just det, ett tips är att kakan bara blir godare om den fått stå i kylskåp under natten.



Sent from my Blackberry

1 kommentar:

  1. Hej,
    Om den är såå god, kanske jag kan få smaka den när vi snart ses!
    Ha en skön söndag!
    Kramar! Mamma

    SvaraRadera