onsdag 28 augusti 2013

En historisk dag och en halv pyramid

Natten till idag sov Theo för första gången hela natten! Ja eller alltså han sov ju inte riktigt hela tiden, vi var tvungna att gå upp och sätta i napp vid ett-tiden och sedan vid halv fem men han somnade då om båda gångerna och sov fram till klockan sex da det var matdags igen. Han klarade alltså av att gå 10 timmar mellan mattillfällena. Lille killen har blivit stor!

Så ja dagen började bra. Sedan blev det lite mindre bra. Theo har varit på allt annat än ett strålande humör idag. Han har varit väldigt gnällig och ingenting har varit bra. Dessutom så vaknade han upp efter tuppluren mitt på dagen och skrek gällt och otröstligt länge länge ända tills jag tillslut ammade honom fast det inte alls var matdags. Kändes som om att han var helt vettskrämd stackaren. Han har även reagerat mer på bilar och höga ljud de senaste dagarna och blir skrämd och skriker gällt. Ny tillväxtfas kanske?

Ja Theos ovilja att vara för sig själv idag resulterade i att dagens träning blev lite annorlunda än vad som var tänkt. Det tänkta upplägget var en pyramidträning med följande övningar:
10 burpees
20 utfallssteg med balansmoment 
30 kickar med knäböj mellan varje 
40 sumoknäböj
50 utfall åt sidan med bakre foten
60 McDonaldshopp
50 utfall åt sidan med bakre foten
40 sumoknäböj
30 kickar med knäböj mellan 
20 utfallssteg med balansmoment 
10 burpees
Jag hann dock bara till de första 50 utfallen åt sidan då Theo tydligt berättade att han INTE ville ligga kvar i babygymmet längre. Han ville INTE heller sitta i babysittern, eller ligga på magen, eller kolla på mobilen i sängen, eller... ja ni fattar, han ville helt enkelt inte vara själv. Så då fick han helt enkelt hänga med mig i träningen. 8.5 kilo i armarna, och efter ett tag i babybjörnen, gör ju bara benträningen mer effektiv :) Så andra delen av passet utfördes med extra vikt i form av en mullig bebis. McDonaldshopp och burpees fick jag dock skippa och la till lite extra knäböj och utfallssteg istället. Funkade riktigt bra!
Sumoknäböj med liten bebis
Knäböj med liten bebis


Resten av dagen försökte vi ta oss igenom så gott det gick och lagom fram på kvällen blev Theo äntligen på lite bättre humör och under en skype-konversation med mormor smakade han på sina tår för första gången samt undersökte noggrant en gul filt. Lilleplutt han blir större för var dag som går! Man kan riktigt se hur han växer. Finaste killen
Kan numera sitta själv lite framåtlutad. Inte att lite på dock så bäst att vakta bakom.
Älskade plutten igen, bara en idolbild till från idag.
Efter en första kris i bilen som slutade med en avbruten resa så slocknade lillpysen tillslut. Ny bilbarnstol då den gamla blev förstörd på flyget. Lite stor fortfarande men det går.
Ny favoritposition. Mammas halsband är VÄLDIGT spännande och undersöks ingående flera gånger dagligen.
Här har jag försökt sminka mig och ser ändå helt blek och trött ut. Ja ja, lillen är ju söt i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar