torsdag 21 november 2013

Bananabread


Ja alltså det här ser ju verkligen inte gott ut på den här urkassa bilden men det är det! Detta bröd bör bakas i en brödform, då blir det tjockare och mycket finare. Jag har ingen sådan form utan fick alltså göra det i en sockerkaksform vilket resulterade i denna platta skapelse. Återigen kommer receptet från bloggen Tastyhealth.

Världens godaste Banana bread
1 bröd, ca 10 skivor

0,75 dl (40g) mandelmjöl
0,75 dl (40g) kokosmjöl
0,5 dl (20g) havremjöl
2 väldigt mogna bananer, ca 180 g
120g lättkesella
1 ägg
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 dadel
15 g valnötter
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom valnötterna med en stavmixer.
3. Smörj en brödform med kokosolja eller naturell olja och strö mandelmjöl eller kokosmjöl i formen (så att brödet inte fastnar).
4. Häll smeten i formen, strö över valnötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar