torsdag 21 november 2013

Kokosdahl


Tyvärr tar kameran på min surfplatta världens sämsta bilder så man ser inte riktigt hur gott det här faktiskt var, för det var det. Och väldigt enkelt. Och billigt. Och nyttigt. Ja ni hör, den här rätten måste ju få vara med på bloggen! Recept kommer från bloggen Amyspieceofcake.

Kokosnöts dal (4-6 portioner)
2,5 dl röda linser
1 burk kokosnötsmjölk (400 ml) 
2 tomater, skurna i bitar
1 tsk gurkmeja
1 grön långsmal chili, finhackad (för mindre hetta kärna ur och ta bort den vita väggen inuti chilin)
2 lökar, en finhackad och den andra skivad
ca 3 dl vatten
1 tsk svarta senapsfrön
2-3 lagerblad
2 msk olja
salt, smaka av med

Blanda linser, kokosmjölk, tomater, gurkmeja, chili, finhackad lök, vatten och lite salt i en kastrull. Låt koka i ca 20 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av och tillsätt ev mer salt.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek den skivade löken, lagerblad och senapsfrön tills löken är krispig. Strö lökblandningen över kokosnötsdahlen och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar