torsdag 21 november 2013

Kokospanerad kyckling


Ännu ett recept från Tastyhealth. Ja ni förstår vinken nu vad, det är en väldigt bra blogg!

Kokos & lime kycklingnuggets med ris och soja/lime-dip
2 port

Lime & kokoskycklingnuggets:
300 g kycklingfilé
1 ägg
1 msk färskpressad limesaft
½ tsk rivet limeskal
1 dl riven kokos
Salt & peppar

Dipsås:
½ dl färskpressad limesaft
2-3 msk glutenfri japansk soja
1/5 hackad chilifrukt (eller en tesked sambal oelek)
1 liten vitlöksklyfta

Tillbehör:
3 dl kokt ris
150 g kokt broccoli

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Vispa ihop ägget, limejuicen och limeskalet i en skål. Salta & peppra. Häll ut kokosen på ett fat.
3. Skär kycklingfilén i lagom stora bitar, doppa en bit i taget först i äggblandningen, sedan i kokosen. Lägg de färdiga bitarna på galler med en plåt under för att undvika kladd i ugnen. Fortsätt med resten av kycklingen. Stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdig (ta ut och skär i en bit för att se om den är klar). Om du vill ha bitarna krispigare kan du sätta på grillfunktionen sista minutrarna.
4. Koka under tiden riset och broccolin enligt anvisningarna på paketen.
5. Blanda ihop alla ingredienser till dip-såsen och servera tillsammans med kycklingen, broccolin och riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar