måndag 19 juli 2010

The easyJet experience

Är du trött på bekväma semestrar? Känns tanken på en resa som sker när du planerat den bara för enkel och tråkig? Går trevlig serviceinriktad personal dig på nerverna? Känns det bara alldeles för Svenssonaktigt att spendera sina pengar på bara en flygbiljett?

Om denna beskrivning stämmer in på dig då har du hittat helt rätt. Med easyjet får du utlopp för dina mer äventyrliga sidor. Kom till oss och testa dina gränser. Några exempel på aktiviteter:

 • Testa din uthållighet då du väntar i 40 gradig värme på att boarda ditt plan, naturligtvis i en packad folkgrupp
 • Öva din kondition och överlevnadsinstinkt i sprintloppet från gaten till customer service desk efter att startskottet i form av högtalaren som berättade att ditt flyg var inställt har gått, det gäller att komma först fram, alla medel tillåtna
 • Sätt ditt tålamod på prov och se om du lyckas få någon hjälp av vår personal, bara för de riktiga äventyrarna...
 • Vet du inte vad du ska göra med all din tid, testa våra köer, du spenderar lätt ett par timmar!
 • Tävla med dina kompisar; vem måste betala avbokningsavgift för att de inte förstod att personen som var klädd i easyjetkläder och gav information om att ni måste boka nya flyg faktiskt inte jobbar för oss, spänning på hög nivå!
 • Och sist men inte minst, våga vara annorlunda och kom hem från semestern med sömnbrist istället för att vara utvilad, vi fixar det genom att hålla kvar dig på flygplatsen sent på kvällen och sen boka om dig på ett tidigt morgonflyg!

Låter det lockande? Gå till www.easyjet.com och boka nu!

...Eller NEJ gör INTE DET!!! För skämt åsido, vilken katastrof dessa två flygresor till och från Paris med detta flygbolag har varit! Både flyget på ditresan och på hemresan var inställda. På ditresan sköttes det hela ändå rätt så bra. Visserligen 2 timmars köande på flygplatsen men vi fick hotell och middag och taxi till flyget morgonen efter. Hemresan däremot! Efter att ha väntat vid gaten i två timmar på försenat flyg meddelas att flyget är inställt. Två personer ska boka om hela flyget. Inte en enda ursäkt får vi. Hotellnatt kan betalas med vid fel flygplats och taxin till rätt flygplats morgonen efter vilken skulle gått på mer än 100 euro ersätts inte. Vi får information om att vi ska boka nytt flyg själva, gör detta, bara för att när vi väl kommit till slutet av kön bli smått utskällda för att vi gjort fel samt tvingas betala 60 euro i avbokningsavgift för ett flyg vi aldrig ville ha.

Jag var SÅÅÅ arg! Som tur vad höll sig pojkvännen lugn så han skötte kommunikationen medan jag vandrade runt och svor. Strax efter midnatt (flyget skulle gått vid sju) var vi åter tillbaka hos våra vänner i Paris och imorse vid klockan 5 tog vi en taxi för 50 Euro vilken vi kommer att få betala själva till flygplatsen (går inga bussar så tidigt).

Nej usch och fy! Jag hoppas verkligen att jag aldrig mer kommer att vara tvungen att åka med easyjet. Jag betalar gladeligen lite mer pengar för att slippa detta kaos. Som en parentes kan tilläggas att jag har två till vänner som har varit med om samma sak den senaste månaden så detta är ingen slump. Så håll er borta från Easyjet!
Lite mer bilder...


Men innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara tillägga att resten av vår semester har varit helt underbar och jag kommer skriva ett inlägg om detta imorgon med lite mer foton :)

1 kommentar:

 1. Mycket underhållande skrivet, men är inte den äventyrliga sorten, så gör ett annat val och hoppas på en lugn o trygg resa med KLM imorgon!
  Ses snart!
  Kramar mamma

  SvaraRadera