måndag 16 september 2013

Favoritmuffins

Jag experimenterade lite med ett redan gott muffinsrecept med målet att få det något nyttigare och succén blev total! Inte bara blev de nyttiga, de blev godare också! Vad jag gjorde var att byta ut hälften av smöret mot fettfri fromage blanc (som kesella ungefär fast lite lösare) och så en tredjedel av mjölet mot havregryn.

Ingredienserna blev således för sex stora muffins:
  • 80 gram smör
  • 75 gram fromage blanc 0%
  • 2 dl socker (gärna cassonade)
  • 2 ägg
  • 1msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st äpple
  • ca 50 gram philadelphiaost
  • kanel och socker
Smält smöret och blanda med fromage blanc. Vispa in sockret med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten. Hacka äpplet i små bitar och blanda med kanel och socker. Varva äpplebitar och smet i formarna. Lägg en tesked philadelphia på toppen (tryck ner lite). Formarna blir fulla! In i mitten av ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar