tisdag 31 januari 2012

Ja se det snöar

Tro det eller ej men idag tror jag faktiskt att vi har haft mer snö här nere på rivieran än vad ni har i Sverige! Och snö på rivieran innebär bara en sak: kaos! :

- Inga bussar gick på hela dagen då det var "risk för snö". Det innebar alltså att om man inte hade bil så kunde man inte ta sig till jobbet. Och det snöade inte på morgonen, det bara regnade lite lätt...

- Vid tolvtiden började det snöa lätt i Mougins, då skickade prefekturen (typ kommunen) ut meddelande om att alla skolor i regionen stängdes. Det vill säga bara för föräldrarna att lämna jobb för att hämta barn.

- Vid tvåtiden började det faktiskt snöa i Sophia Antipolis där vi arbetar. Men rutinerade som vi är hade vi lämnat arbetet innan detta och arbetade hemifrån på eftermiddagen. Så här såg det ut i Sophia Antipolis vid tretiden idag (inte min bild då jag inte var där, tagit från en väns facebook)


- Vid åttatiden kom det faktiskt lite snö även här nere vid kusten, dock inget som låg kvar. Men facebook är full av bilder på snögubbar från mina vänner som bor i Valbonne och längre upp i bergen.

Nu återstår att se hur läget kommer att vara imorgon. Kommer det att gå att ta sig till jobbet eller befinner vi oss fortfarande i katastroftillstånd? Den som väntar får se :)

Har i övrigt inte försvunnit från världens yta men har besök av min söta vän A som kom på spontanbesök den här veckan. Jätteroligt! Och det gör att jag hellre spenderar tid med henne än med datorn :)

1 kommentar:

  1. Tror nog ni är värr än britterna när det gäller snö!!! Passa på o njut av att jobba hemma! Här stängs inga skolor inte! Kram Anna

    SvaraRadera