tisdag 17 augusti 2010

My cross-trainer moment eller "Oj step var visst ratt bra for konditionen!"

Hade just en mycket marklig upplevelse pa gymmet som jag maste beratta om!

Idag har jag kannt mig valdigt trott och jag hade faktiskt tankt att helt skippa att ga till gymmet idag da det kandes att kroppen behovde vila...men da alla mina vanliga lunchdejter var upptagna hade jag ju inget battre for mig sa jag bestamde mig for att ga en liten svang och bara kora lite latt styrketraning i brist pa andra aktiviteter.

Val framme pa gymmet gick jag forst till konditionsrummet, jag tankte kora 5 minuters uppvarming pa en cross-trainer for att komma igang och bli motiverad att styrketrana. Jag BRUKAR (notera anvandningen av brukar) hata att kora cross-trainer. BRUKAR tycka att det ar fruktansvart trakigt och fruktansvart JOBBIGT! Sa med andra ord, efter att ha kort 5 minuter cross-trainer BRUKAR jag vara valdigt sugen pa att istallet ga och kora lite styrketraning...

Men idag hande alltsa inte detta. 5 minuter pa crossen var inte jobbigt alls, sa jag korde 10 minuter istallet. 10 minuter pa crossen var sa skont (ja jag sager skont) att jag inte ville sluta sa jag bestamde mig for att kora 15  minuter till. Efter de extra 15 minuterna var jag fortfarande inte trott alls, inte ens i narheten, det var enbart avslappnande att vara ensam med min musik (house musik med mina nya horlurar) och de eliptiska rorelserna fran maskinen sa jag ville fortfarande inte sluta utan satte alltsa pa maskinen pa ytterligare 15 minuter! Nar jag var klar med dessa slutade jag for jag ville kora ett magpass som borjade men jag lovar jag hade kunnat fortsatta lika lange till, minst! Och till saken hor aven att jag brukar kora pa niva 10-12 pa cross-trainern vilket ocksa var nivan jag borjade pa idag, men de sista 20 minuterna korde jag pa niva 16 och det var inte jobbigt, ingen mjolksyra, inte andfadd utan det beromda "prattempot" som jag aldrig tidigare har lyckats uppna da jag gor nagon cardio aktivitet (brukar vara ratt fokuserad pa att andas...).

Jag forstar faktiskt inte riktigt hur det kunde ga sa bra idag. Nar jag stod dar och korde sa funderade jag till och med pa om jag tagit nagon varktablett eller liknande pa morgonen och att de kunde vara anledningen till min superform men det hade jag inte. Sa jag far nog dra slutsatsen att tva manader med dubbel cardio-dos (bodycombat i samma utstrackning som tidigare men med tillagd Step) helt klart har haft en positiv effekt pa mitt flas och pa mina benmuskler :).

Detta bevisar val tesen om att man ska variera sin traning for att forbattras. Jag har legat pa mer eller mindre samma niva i flera ar trots tre bodycombat pass i veckan men sa lagger jag till step och oj vilken skillnad! Sen tranar ju stepen andra muskler ocksa, som vader och rumpa, vilket val behovs i crossen.

Ja hur som helst och vilken anledningen an var sa var det haftigt, roligt och motiverande! Kan nog faktiskt helt arligt saga att jag aldrig tidigare har varit i sa bra form som nu! Vilken grej! :D

 Min nya van?

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det en häftig känsla! Jag gillar crosstrainer. Brukar känna mig som en flygande duva i 20 min. på den men nu efter sommaren inser jag att all kondis jag en gång haft är helt puts väck! Tragedi är väl det minsta jag kan säga! Nu är det bara att börja igen o bli av med allt överflödsspäck som fastnat på magen under sommarlovet, kan tyvärr inte skylla på nån annan än mig själv hur gärna jag än vill!

    SvaraRadera