söndag 20 juni 2010

Trött trött

Idag har jag varit ungefär så utslagen som jag ganska ofta är på söndagar. Kör på i 110 hela veckan för att sedan krascha lite smått på söndagen. Det är verkligen en vilodag i dess rätta mening för mig och man får nog säga att, även om jag beklagar mig över detta ganska ofta, det är rätt bra att allting är stängt i Frankrike på söndagarna så att man inte kan göra så mycket mer än just vila. (Ja och städa då, har faktiskt putsat lite fönster också).

Ligger och funderar på om jag ska orka gå en sväng "på stan" och hitta en ny solhatt. Nu när turistsäsongen har startat igen kan man ju eventuellt hitta något ställe som är öppet. Men hela kroppen känns som spaghetti, är totalt avslappnad, så jag känner inte riktigt för det.

Att tillägga är att jag inte orkar gå ut trots att solen skiner ute! Det är ett tydligt tecken på att jag har bott här nere ganska länge nu, visserligen inte kanonväder i helgen men en del sol och trots det har jag bara spenderat totalt 2 timmar på stranden och detta igår morse innan det blev för mycket människor... Ja jag vet, nästan så man får skämmas...

Fick en släng av min dumma mage igen idag! I en timma låg jag och kved på sängen :( Men sen gick det över igen och nu känner jag mig OK, bara lite extra trött.

Slänger in lite saker som jag inte hunnit med att lägga upp tidigare:

Min favoritfrukost. Havregrynsgröt med jordgubbar, banan och vaniljsojamjölk. Ser inte mycket ur för världen men så gott!

Lite fler bilder från förra helgens fotografering

Och så kan jag ju lägga upp det där receptet som jag har lovat sen ett tag tillbaka...

GI lammfärsgratäng med getost, gott gott! Detta är tre ganska stora portioner:

  • 1.5 st aubergine
  • 250 gram lammfärs
  • 1 st gul lök(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1,5 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 200 gram getostrulle (chèvre)
  • 2 dl crème fraiche

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär auberginer i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur 30
min. Stek lammfärsen och löken i oljan tills färsen fått färg. Pressa i vitlök och
tillsätt tomatpuré. Salta och peppra. Stek en liten stund och tillsätt vatten och
timjan. Koka 5 minuter.
3.Mosa ihop osten med creme fraiche
4. Skölj av aubergineskivorna och klappa torra med hushållspapper. Varva sås
och aubergineskivor och bred ut ostmassan ovanpå.
5. Gratinera 25 minuter i mitten av ugnen. Servera med en stor sallad.


Nu känner jag mig lite piggare, ska börja med kvällens matlagning tror jag. Ciao!

4 kommentarer:

  1. Ett gott tips är att steka auberginerskivorna lite innan Du varvar. det blir mer smak på dessa då.
    Ska göra denna i v. det är så gott med lammfärs och aubergin.
    brukar bara grilla auberginskivor och ha som tilltugg till maten. Olja och lite salt bara så är det så gott så gott.
    Må gott.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska testa det nästa gång! Jag älskar också aubergine i alla dess former, så gott!

    SvaraRadera
  3. Snygga bilder :D!
    Jag har med blivit torsk på gröt nu :p.
    Ha det bäst hälsa!
    //Petter!

    SvaraRadera
  4. Yes! Jag har lyckats med mitt mission att sprida min grotpassion ;) Nu har jag gjort en god garning :D

    Och tack saklart :) Ha det bra du med!

    SvaraRadera