lördag 6 november 2010

Ce n'est pas gagné...

...mais au moins je me sens mieux aujourd'hui! :)

Ja alltså jag är helt klart fortfarande inte helt ok men jag känner mig i alla fall pigg och jag fick sova 6,5 timmar i sträck inatt så det är i alla fall bättre. Har just tillverkat min egen vätskeersättning då jag börjar känna mig lite torr i munnen, är nog lika bra tänkte jag. Min läkare här tyckte inte alls det var nödvändigt men vad vet han ;) Kan ju fråga min egen personliga husläkare istället. Pappa vad tycker du? :)

Idag ska jag träffa min vän S som har återvänt från en månads resa i Colombia, spännande! Ikväll ska jag på middag (ja jag får väl ta det lite lugnt med vad jag äter) hos min vän H. Min andra vän H var jättesöt igår och ringde och frågade om hon skulle komma förbi och laga mat till mig :) Nu var ju tyvärr min diet endast kokt ris så det gick ju inte men väldigt gulligt var det i alla fall!

Lyssnar på denna musik och ska plocka iordning och städa lite här hemma nu tror jag. Efter en dags sängläge är jag full av energi! :D

2 kommentarer:

 1. Vätskeersättning är ju sällan vi vuxna behöver. Förutom vid extrem hetta och långvariga kräk- och diareér. Läste att du druckit ca 6 l vatten en dag......så mycket behöver aldrig kroppen i normal fall. Att dricka under pass eller träning är fel och kroppen är så funtad att den signalerar när Du är törstig och det går aldrig att dricka i förväg för att kompensera.
  Träna är ju härligt och nyttigt för kroppen i måttliga mängder. Jag har börjat frilansa och jobbar nästan bara kontorstid och ändå tjänar mycket mera pengar nu. Mer pengar och mer ledigt. Härligt.
  Må så gott så hoppas jag vi ses en liten stund i jul.
  Kram kram.

  SvaraRadera
 2. Hej,
  håller inte riktigt med dig så jag läste på lite grann. Det är precis som du säger viktigt att inte dricka för mycket, det kan tydligen till och med vara farligt, hypoatremi har jag lärt mig att det heter. Det betyder dock inte att man inte ska dricka alls. Det som står är:
  - se till att du har en bra vätskebalans redan innan ett långt träningspass genom att dricka lite extra timmarna innan.
  - Vid träningspass som överstiger 45 minuter bör man se till att fylla på med vätska var 10-20 minut, kroppen kan ta upp 0,5-1 liter vätska i timmen så man bör inte överstiga denna dos enligt en site, enligt en annan ska man dricka 0.9-2.1 liter i timmen om du tränar i varm miljö.
  - Det är viktigt att fortsätta att dricka även efter träningen då man fortsätter att svettas även efteråt. Om du har förlorat 2 liter vatten under träning och ersatt dessa bör du efter detta fortsätta och dricka ytterligare en liter för att inte bli uttorkad.

  Sen beror det ju såklart på hur mycket man svettas. Själv svettas jag väldigt mycket..

  Referenser: http://www.styrkeprogrammet.se/traningsguide/13
  http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=403

  När det gäller vätskeersättning så vet jag inte. Jag hade huvudvärk när jag vaknade och den försvann efter att jag hade druckit en liter ersättning samt att jag mådde bättre. Men mycket möjligt att det hade fungerat med vatten också.

  Skönt för dig med jobbet! Bra gjort!

  kramar

  SvaraRadera