fredag 17 december 2010

Home alone with no new home...

Har precis varit och lämnat pojkvännen på flygplatsen så nu är jag ensam här hemma tills jag åker till Sverige på onsdag.

Ni är kanske nyfikna på hur det gick igår? Med lägenheten alltså?Mmmmnjaaa... alltså det gick sådär. När vi såg den en andra gång, nu utan allt fint solljus, så såg den plötsligt väldigt väldigt sliten ut. Vi hade en hantverkare med oss så han ska ge oss ett "estimate" på hur mycket det kommer kosta att göra om allting men jag har en känsla av att svaret kommer att vara "för mycket". För att vi ska känna att lägenheten är beboelig skulle man nämligen behöva:

- Måla om alla väggar samt slipa minst en vägg slät för att kunna tapetsera den (är målad med ett konstigt strukturmönster nu).
- Göra om alla garderober
- Lägga nya golv
- Göra nytt kök samt slå ut en vägg för att göra köket större
- Göra nytt badrum
- Eventuellt byta alla dörrar (eller i alla fall alla handtag)

Dessutom, och detta var det största minuset för mig, fick vi igår veta att värme inte alls ingår i hyran som vi trott. Det måste betalas vid sidan om och kostar minst 500 euro om året, och hyran är redan hög med franska mått mätt: 210 euro i månaden. Njaaa säger jag... Vi är lite besvikna :(

Men nu ska jag inte tänka på det för nu är det nämligen dags för något roligt. Klockan är bara halv åtta och jag är redo att ge mig av! Vad tror ni det betyder?? Ja om ni känner mig lite lite grann vid det här laget så vet ni ;)Ja ni har rätt, jag ska till GYMMET!!!!

3 kommentarer:

 1. Fasiken vad trist! Vi e också i flyttanda och tittar på lägenheter i en annan stad...och man vet ju vad man har, men inte vad man frå. Det kan ju se bra ut och när man väl bor där suger det. Eller så kan det se ganska sämst ut och när man väl bor där är det fantastiskt!! Hoppas på bättre lycka för er! Kram

  SvaraRadera
 2. Du menar väl 2100 euro/mån.

  SvaraRadera
 3. Trillingnoten: Ja det ar trist! Man hoppas ju att det ska vara dromstallet och vore skont att sluta leta nu, men men det ar bara att fortsatta leta for oss bada tva verkar det som. Lycka till till dig med!

  Anonym(C?): Nej jag menar 210 euro i manaden. Fungerar annorlunda i Frankrike, det ar inga bostadsratter utan du koper och ager verkligen din lagenhet och det anda du betalar extra for ar gemensamma kostnader i byggnaden. Men a andra sidan sa kan du inte bara betala rantan pa lanet utan du maste bestamma en tidsperiod som du amorterar pa. Sa med "charges" pa 210 euro i manaden plus varme plus vart lan skulle var manadskostnad bli nastan 1500 euro i manaden vilket ar ganska mycket...

  SvaraRadera