måndag 28 mars 2011

Omelett med keso

Hittade ett nytt användningsområde för min favoritingrediens keso igår. Skulle laga brunch och ville göra en lite mer matig omelett och testade därför att även blanda i keso i omelettsmeten. Fungerade jättebra och blev den godaste omelett jag någonsin gjort (och ätit faktiskt). Så här gjorde jag:

Blanda:
- Fyra ägg
- Drygt 100 gram keso
- Ett par matskedar mjölk
- Salt efter smak

Häll i panna och stek tills botten har stelnat och ytan bara har lite krämighet kvar. Lägg då på:
- En bit paprika i små kuber
- Skinka i små bitar
- Ett par nävar riven emmentalost

Lägg på ett lock och låt stå på ettan några minuter så att osten börjar smälta. Vik sedan omeletten (vilket får osten att smälta ytterligare) och servera. Mums!

3 kommentarer:

  1. Vilket bra recept! Det ska jag verkligen testa!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du kommer tycka om det!

    SvaraRadera
  3. Håller med - absolut godaste omeletten :)

    SvaraRadera